Kursus Microsoft Word

Microsoft Teams kini digunakan oleh lebih 500,000 organisasi seluruh dunia!

Latihan dalam kelas

Mudah

Tahu asas penggunaan komputer dan file explorer

Gambaran Kursus

Microsoft Word adalah program word processing yang standard digunakan di kebanyakkan komputer. Dengan Word, anda boleh menghasilkan dokumen dan menyelesaikan beberapa fungsi lain berkaitan dengan word processing. Program ini membawa banyak kelebihan yang boleh anda manfaatkan.

Perisian ini digunakan untuk membuat, mengedit, dan memformat dokumen bertulis di tempat kerja, di sekolah, dan di rumah. Sebagai contoh, surat formal, resume, artikel dan laporan harian . Pengetahuan peringkat pertengahan dan lanjutan mengenai perisian ini boleh membawa kepada peluang pekerjaan kerana penggunaan Microsoft Word banyak digunakan banyak di tempat kerja.

Kepentingan Kursus Microsoft Word

Microsoft Word adalah sangat penting untuk mana-mana individu sama ada anda seorang profesional yang bekerja, pelajar atau pesara aktif. Kemahiran dalam Microsoft Word adalah kemahiran penting yang berguna untuk kedua-dua keperluan perniagaan yang rumit serta tujuan asas sehari-hari. Microsoft Word adalah alat fleksibel yang membolehkan anda memenuhi banyak keperluan dokumen digital anda dan ia juga merupakan salah satu aplikasi yang mesra pengguna.

Hampir semua pengguna windows mempunyai Microsoft Word dalam sistem komputer mereka. Perkataan Microsoft digunakan untuk menyimpan dokumen. Dokumen boleh disalin ke flash-drive dan membolehkan anda menggunakan dokumen-dokumen yang disimpan dengan mudah di mana sahaja.

Selain itu, Microsoft Word membolehkan pengguna membuat format yang berbeza mengikut keperluan dan kepentingannya. Di samping membolehkan anda membuat dokumen mudah untuk surat-menyurat perniagaan, ia membantu anda untuk mencipta dan merekabentuk kad perniagaan, brosur, surat baru dan banyak lagi barangan yang diperlukan. Selain itu, penggunaan fon, bentuk, seni klip atau seni pintar, carta mempunyai kepentingan dan nilai tersendiri.

Tingkatkan kemahiran anda dalam Microsoft Word

Apa yang Microsoft Word mampu lakukan?

Integrasi Dengan Program Office

Kelebihan lain menggunakan Microsoft Word adalah mudah diintegrasikan dengan program Microsoft Office yang lain. Contohnya, anda boleh memasukkan dokumen lain ke dalam dokumen Word dengan mudah tanpa perlu menghabiskan masa menukar dokumen.

Pembetulan Kesalahan ejaan dan tatabahsa

Word juga membantu anda memastikan bahawa ia adalah yang terbaik. Apabila anda mempunyai kesalahan perkataan atau kesalahan tatabahasa, Word akan menggariskan ayat tersebut untuk anda betulkan.

Anak Panah Navigasi

Microsoft Word menawarkan anak panah navigasi yang mudah digunakan di bahagian atas. Ini membolehkan anda melihat gambaran visual banyak fungsi yang mungkin anda perlukan.

Fleksibiliti Dokumen

Word membolehkan anda membuat sebarang dokumen pemprosesan kata yang mudah seperti surat dan laporan dan menjadikannya sebagai asas atau dilabel seperti yang anda kehendaki.

Hasil Kursus

Di akhir kursus Microsoft Word ini, peserta akan dapat :

Siapa Yang Patut Menghadiri Kursus Kursus Microsoft Word?

Kakitangan Kerajaan dan Swasta

Tenaga Pengajar

Pelajar

Terbuka kepada sesiapa sahaja yang ingin meningkatkan kemahiran penggunaan Microsoft Word

Apa Yang Anda Akan Perolehi?

Pembelajaran Secara Langsung, Dikendalikan oleh Pakar

Pembelajaran secara langsung di kelas yang berkualiti tinggi, selesa serta disediakan kemudahan seperti komputer dan WiFi.

Mentor Persendirian

Dapatkan mentor yang berpengetahuan untuk membimbing pembelajaran anda dan fokus untuk menjawab sebarang pertanyaan, memotivasikan serta membimbing anda dengan baik.

Pembelajaran Secara Online

1 tahun akses kepada LMS beserta video dan buku panduan langkah demi langkah eksklusif daripada MU DOT MY PLT.

Sokongan Percuma

Dapatkan emel sokongan percuma selama 3 bulan selepas kursus. Emelkan kepada trainer kami bila-bila masa sahaja.

Baca lebih lanjut

Sijil Penyertaan Disediakan

Peserta akan menerima Sijil Penyertaan pada hari terakhir kursus.

Kursus Susulan

Kami akan menjadualkan 1 kursus susulan percuma untuk membantu anda meneruskan pembelajaran.

Baca lebih lanjut

Daftar Sekarang / Dapatkan Sebut Harga / Brosur Sekarang

Kursus Public/Dalam Talian

Peserta boleh menghadiri kursus di makmal komputer kami atau dalam talian. Bayar setiap seorang.

Kursus In-House

Peserta boleh menghadiri kursus ini di pejabat anda bila-bila masa, di mana sahaja. Bilangan peserta had 25 orang. Hanya bayar mengikut bilangan hari!

Sila isi borang pertanyaan di bawah untuk dapatkan sebut harga rasmi dan brosur. Lihat Soalan Lazim
Boleh Dituntut HRD Corp
MOF No: 357-02240271

Pra-Syarat Kursus Microsoft Word

Faham bagaimana untuk melancarkan (run) windows, taskbar, butang start, ciri-ciri bantuan, minimize, maximize, tutup windows, beralih antara fail dan folder.

Apa itu Kursus Public?

Peserta boleh menghadiri kursus di makmal komputer kami berdasarkan tarikh yang ditetapkan. Bayar mengikut bilangan peserta.

Tarikh: Lihat kalendar kursus kami

Lokasi: Makmal Komputer, MU DOT MY PLT (Subang Jaya)

Sukatan Pelajaran: Kandungan kursus yang telah ditetapkan

Apa itu Kursus In-House?

Anjurkan kursus ini di pejabat anda pada bila-bila masa. Hanya bayar mengikut bilangan hari!

  • Bilangan peserta had 25 orang sahaja

  • Tarikh kursus boleh dipilih oleh syarikat anda

  • Kandungan kursus boleh diubahsuai