Dapatkan berita terkini dari kami!

Langgan newsletter kami dan dapatkan pemberitahuan dan kekal update.

Kursus akan datang

Belajar sambil membina laman web WordPress bersama Institut Teknologi ANS

Institut Teknologi ANS telah menghantar tiga orang peserta daripada tiga kampus berlainan iaitu Kampus Alor Setar, Kampus Johor Bahru dan Kampus Kota Bharu bagi menyertai Kursus berasaskan Projek Laman Web WordPress.  Kursus ini telah diadakan selama tiga hari iaitu pada 9, 10 dan 11 Januari 2017 bertempat di MU DOT MY PLT.  Kursus ini telah dikendalikan oleh tenaga profesional kami, Cikgu Sam.

 

Peserta telah mempelajari pelbagai perkara mengenai pembangunan laman web WordPress. Antaranya ialah fungsi-fungsi yang terdapat di dalam WordPress, faktor-faktor keselamatan di dalam WordPress, pengurusan Plugin dan Tema, Asas CSS3 dan banyak lagi.

Sebelum menghadiri Kursus Laman Web WordPress di MU DOT MY PLT, Institut Teknologi ANS tidak mempunyai laman web, hosting dan juga e-mel.  Namun, pada akhir kursus peserta dari Institut Teknologi ANS dapat mencipta kesemua dengan jayanya.

Selain itu, peserta juga telah mengalami dan mempelajari banyak pengalaman yang bermanfaat yang boleh digunakan setelah tamat kursus.

Kongsi artikel ini:

Facebook
Twitter