Dapatkan berita terkini dari kami!

Langgan newsletter kami dan dapatkan pemberitahuan dan kekal update.

Kursus akan datang

JomLaunch – Persidangan Untuk Pegawai ICT Tempatan Malaysia 2019

JomLaunch adalah platform untuk ahli komuniti melancarkan produk berkaitan IT.

JomLaunch adalah acara yang menarik untuk dihadiri oleh semua orang dari semua peringkat umur. Ia telah diadakan di MaGIC Cyberjaya pada 9 November 2019. JomLaunch telah diwujudkan dan didorong oleh komuniti pembangunan tempatan bertujuan untuk meningkatkan ekosistem industri IT di Malaysia.

JomLaunch adalah platform untuk ahli komuniti melancarkan produk berkaitan IT dan dengan melalui ini, ia membantu dengan projek komuniti, sumber terbuka, swasta dan komersial. Persidangan ini merupakan cara terbaik untuk berkongsi pengetahuan dan pengalaman dengan para peserta dan penyumbang, selain dapat meningkatkan prestasi industri IT tempatan ke tahap pemahaman yang lebih tinggi.

Dzuleira Abu Bakar, Datuk Wan Suraya Wan Mohd Radzi with JomLaunch host. Facebook/jomlaunch

Setiausaha Agung, Kementerian Pembangunan Usahawan Malaysia, Wan Suraya

Ketua Pegawai Eksekutif MaGIC, Dzuleira Abu Bakar

Ceramah bermula pada pukul 9:20 akhir 4:30

Dewan persidangan dibuka sekitar jam 8 pagi, di mana para peserta boleh mendaftar dan mendapatkan pass mereka, manakala sarapan pagi dihidangkan di dewan makan. Persidangan bermula jam 9.20 pagi, beberapa ceramah dalam Bahasa Inggeris dan beberapa bahasa Melayu.

Ketua Pegawai Eksekutif MaGIC, Dzuleira Abu Bakar dan Ketua Setiausaha, Kementerian Pembangunan Usahawan Malaysia, Wan Suraya turut hadir di JomLaunch. Mereka ada pada sesi wawancara dengan hos JomLaunch dan sesi Soalan & Jawapan dengan penonton. Tahun ini terdapat banyak syarikat IT yang menarik yang bermula atau dilancarkan di JomLaunch dan beberapa syarikat adalah iQMS, Pandai, cHeart, RunCloud, ect.

Makan tengah hari bermula sekitar jam 1:20 petang. Makanan disediakan untuk para peserta. Kopi dan teh juga disediakan bertujuan menyegarkan peserta. Pada masa ini, para peserta juga dapat berjalan di sekitar bilik pameran di mana banyak gerai yang berkaitan dengan IT dibuka. Peserta mendapat peluang untuk bercakap dan berinteraksi dengan industri IT tempatan. Sebelum separuh masa kedua ceramah itu bermula, terdapat satu pertunjukan oleh Color of Voices, sekumpulan enam anggota dari Malaysia dengan latar belakang budaya yang berlainan.

Secara keseluruhannya, acara ini merupakan kejayaan besar dan mempunyai banyak impak terhadap perniagaan IT tempatan. Ia juga memberi keyakinan kepada pekerja IT muda dan memberi inspirasi untuk menjadi usahawan dan membangunkan kerjaya yang berjaya. Kami mengucapkan terima kasih kepada JomLaunch kerana mengundang MU DOT MY untuk menjadi salah satu peserta pameran di sana.

jomlaunch-2
MU DOT MY PLT attending JomLaunch as an exhibitor.

JomLaunch adalah platform bagi ahli komuniti JomWeb untuk melancarkan produk berkaitan IT. Matlamat JomLaunch adalah untuk membantu dengan projek komuniti, open source, swasta dan komersial.

JomLaunch percaya konsep berkongsi pengetahuan dan pengalaman dapat meningkatkan prestasi industri IT tempatan ke tahap yang lebih tinggi.

Kongsi artikel ini:

Facebook
Twitter