Dapatkan berita terkini dari kami!

Langgan newsletter kami dan dapatkan pemberitahuan dan kekal update.

Kursus akan datang

Kursus Adobe After Effects bersama Majlis Perbandaran Kulim Kedah (MPKK)

Pada 21 November 2016 yang lepas, Majlis Perbandaran Kulim Kedah (MPKK) telah menghantar beberapa peserta untuk mengikuti Kursus Adobe After Effects yang diadakan di Pusat Latihan MU DOT MY PLT.  Kursus ini telah diadakan selama 3 hari dan dikendalikan oleh tenaga pengajar profesional kami. 

Objektif bagi Kursus Adobe After Effects ini diadakan adalah pertama, peserta dapat memahami jenis pengesanan gerakan, termasuk menstabilkan shaky shot, melaksanakan penggantian tanda dan gerakan video pengesanan untuk menggabungkan grafik gerakan lancar.  Kedua, peserta dapat belajar untuk menjadikan mana-mana lapisan ke 3D serta mewujudkan lampu 3D dan kamera. Peserta juga dapat melihat pada depth of field dan sistem zarah 3D.  Ketiga, peserta dapat memahami skrip After Effects yang dipanggil expression.

Pada hari terakhir kursus, peserta daripada Majlis Perbandaran Kulim Kedah telah menunjukkan respon yang positif terhadap kursus yang diadakan.  Ini adalah kerana kursus ini sangat bermanfaat untuk digunakan di dalam skop kerjaya mereka.  Selain itu, pengalaman dalam menggunakan kesan skrin hijau adalah sangat berguna.

Kongsi artikel ini:

Facebook
Twitter