Dapatkan berita terkini dari kami!

Langgan newsletter kami dan dapatkan pemberitahuan dan kekal update.

Kursus akan datang

Kursus Sistem Pengurusan Pembelajaran (LMS) (Application: Moodle 2.7)

Moodle (singkatan bagi Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment) adalah sistem aplikasi e-learning yang percuma, dan dikenali sebagai Learning Management System (LMS), atau Virtual Learning Environment (VLE). Sistem ini mebantu pengajar untuk membina lawan web persendirian yang dimampatkan dengan subjek dinamik dan pembelajaran tambahan, pada bila-bila masa dan dimana sahaja mereka berada.

Kursus MLS berdasarkan Moodle 2.7 telah diadakan di MU DOT MY pada 11-13 June 2014. Seramai 6 wakil telah hadir pada kursus yang diadakan selam 3 hari ini. Wakil-wakil tersebut adalah dari Eduspec Holdings Bhd, Brigthon Education Group, Universiti Kolej KPJ Healthcare, Malakoff dan sektor swasta. En Dulkifli daripada Sekolah swasta Singapore juga turut menghadiri kursus ini.

Mereka diberi latihan tentang Moodle Learning Management System, Moodle 2.7, Mencipta kandungan dengan menggunakan SCORM, Hot Potato, Cam Studio, Course Lab, Microsoft LCD, Eye Spring dan lain-lain aplikasi terbuka dan percuma.

Kongsi artikel ini:

Facebook
Twitter