Dapatkan berita terkini dari kami!

Langgan newsletter kami dan dapatkan pemberitahuan dan kekal update.

Kursus akan datang

Maxis eKelas UAT

Pada 21 Jun 2017, kami telah menjalankan Ujian Penerimaan Penguna(UAT) untuk pentadbir portal eKelas bersama Maxis bagi menguji fungsi pentadbir dalam portal eKelas. Tujuan UAT adalah untuk memastikan portal dapat menangani tugas yang diperlukan dalam senario dunia sebenar.

eKelas adalah satu program tanggungjawab sosial korporat dikendalikan oleh Maxis. eKelas adalah program untuk pelajar-pelajar di kawasan bandar dan luar Bandar di Malaysia di bawah Pusat Internet 1Malaysia (PI1M) yang diuruskan oleh Maxis. Maxis telah berkerjasama dengan MU DOT MY PLT bagi membangunkan dan mengendalikan portal Pembangunan Sistem Pembelajaran untuk program Maxis eKelas sejak 2017. Portal eKelas adalah teknologi-yang membolehkan dan sebagai platform pembelajaran jarak jauh untuk pelajar-pelajar berhubung dengan guru-guru yang berpengalaman dan kandungan pendidikan tanpa sebarang halangan disebabkan jarak.

Semasa UAT, kami mengajar pentadbir dari Maxis bagaimana untuk mengendalikan portal dan memantau portal untuk mana-mana isi kandungan yang tidak sesuai atau yang menyinggung perasaan.

Pada 31 Mei 2017, kami telah menjalankan satu siri UAT di beberapa Pusat Internet 1Malaysia (PI1M) di bawah program Maxis eKelas. UAT telah dijalankan oleh sukarelawan Maxis dan pengurus PI1M. Tujuan utama UAT adalah untuk menguji dan menentukan sama ada portal itu mesra pengguna sebelum portal dilancarkan.

Memperkenalkan UAT kepada pelajar yang terlibat dalam ujian tersebut.

Kongsi artikel ini:

Facebook
Twitter