Dapatkan berita terkini dari kami!

Langgan newsletter kami dan dapatkan pemberitahuan dan kekal update.

Kursus akan datang

OWASP DAY KL 2016 – Malaysia

OWASP Malaysia telah menganjurkan OWASP Day KL 2016 di Kuala Lumpur, Malaysia bermula pada 15 November 2016 hingga 17 November 2016 dan berkolaborasi dengan UniKL-MIIT.  Acara tersebut telah mengumpulkan para ketua OWASP, pakar keselamatan, eksekutif-eksekutif, pemimpin pemikiran teknikal, pemaju, para saintis dan para penyelidik daripada Malaysia dan dari serata dunia bagi perbincangan lebih mendalam mengenai isu-isu keselamatan aplikasi canggih.  

Sidang kemuncak itu menarik penyertaan dari Malaysia dan organisasi global termasuk kerajaan, teknologi maklumat, perkhidmatan dan perundingan, telekomunikasi, kewangan, e-commerce, Internet, universiti dan institusi penyelidikan.  Kira-kira 200 orang telah menghadiri acara tersebut.  Tema bagi OWASP Day KL 2016 adalah “Ilmu Memperkasa Ke Arah Kesediaan Keselamatan”.

OWASP DAY KL 2016 telah mendapat tajaan daripada beberapa organisasi seperti MU DOT MY PLT, University Kuala Lumpur, Rapid7, Infoblox, BitDefender, Abyres, and CyberSecurity Malaysia.

Iwan Sumatri adalah naib pengerusi di R&D Id-SIRTII/CC (Indonesia Security Incident Response Team on Internet Infrastructure/Coordination Center). Beliau juga mempunyai pengelaman sebagai perunding di BUMN, Agensi Kerajaan dan sector swasta di Indonesia. 

Beliau telah berkongsi tentang pengalamannya mengendalikan insiden dan penyelidikan pada keynote beliau.  8 penceramah profesional menyampaikan ceramah mengenai teknologi terkini yang berkait dengan Cybersecurity.  Mereka adalah Encik Mohd Akmal Hj Ruslan (BitDefender), ASP Mohd Riduan Abd Majid (JSJK, PDRM), Encik Azril Rahim, Encik Walter Wong, Encik Melvim Lim, Encik Mohammad Zahir Mat Salleh, Encik Sina Manavi, and Encik Mohd Zabri Adil Talib.

Kongsi artikel ini:

Facebook
Twitter