Dapatkan berita terkini dari kami!

Langgan newsletter kami dan dapatkan pemberitahuan dan kekal update.

Kursus akan datang

Portal Pembelajaran eKelas dirasmikan oleh Pengerusi SKMM dan Pengerusi Maxis

Portal eKelas adalah salah satu program Tanggungjawab Perkhidmatan Korporat yang dikendalikan oleh Maxis. eKelas adalah program untuk pelajar di kawasan luar bandar dan miskin bandar di Malaysia di bawah Pusat Internet 1Malasyia (PI1M) yang diuruskan oleh Maxis. eKelas adalah teknologi – membolehkan dan sebagai platform pembelajaran untuk pelajar berhubung dengan guru berpengalaman dan kandungan pendidikan tanpa sebarang halangan jarak.

Maxis bekerjasama dengan MU DOT MY PLT untuk membangunkan dan mengelola portal Sistem Pengurusan Pembelajaran (LMS) untuk program Maxis eKelas sejak awal tahun 2017. Kami gembira untuk menyertai tonggak penting dalam perjalanan eKelas, pelancaran portal eKelas. Acara itu dilancarkan pada Ahad, 20 Ogos 2017 di Perbadanan Putrajaya Kompleks Kejiranan Presint 11, Putrajaya.

Acara itu dirasmikan oleh YB Dato ‘Muhammad Ali Hanafiah, Pengerusi, Kementerian Komunikasi dan Multimedia dan Raja Tan Sri Dato’ Seri Arshad Bin Raja Tun Uda, Pengerusi & Pengarah Bebas Bukan Eksekutif Maxis.

Acara ini mempamerkan perjalanan eKelas setakat ini dan bagaimana portal eKelas akan membolehkan pembelajaran kendiri untuk pelajar. Ia juga mempunyai permainan pendidikan berteknologi tinggi dan aktiviti yang boleh diterokai oleh semua pengguna. Ia adalah satu hari karnival yang penuh dengan para pelajar dan pemimpin masyarakat dari Pusat Internet 1Malaysia (PI1Ms) yang berlainan di Lembah Klang.

Karnival dan pelancaran Portal eKelas berlangsung dengan jayanya bersama lebih daripada 500 tetamu dan pelajar.

Kongsi artikel ini:

Facebook
Twitter