Dapatkan berita terkini dari kami!

Langgan newsletter kami dan dapatkan pemberitahuan dan kekal update.

Kursus akan datang

WordCamp Pertama Cebu 2019

wordcamp-cebu-participants-2019

WordCamp diadakan buat pertama kalinya di Cebu, Filipina pada 2 Mac 2019. WordCamp Cebu dilaksanakan dengan jayanya oleh Kumpulan WordCamp Cebu 2019 di Bayfront Hotel Cebu, mengumpulkan seramai 280 peserta dengan beberapa topik pembelajaran berkaitan WordPress. 15 jurucakap dari pelbagai negara datang berkongsi ilmu tentang penggunaan WordPress secara meluas kepada para pendengar. 

Peserta WordCamp Cebu Pertama 2019 dari seluruh dunia
sam-speaker-wordcamp-cebu-2019
Sam mengambil alih pentas di Filipina

Tenaga pengajar kami, Sam turut serta dalam WordCamp tersebut sebagai jurucakap bagi topik ‘Technical Insights for WordPress SEO’.

WordCamp Cebu 2019 menghimpunkan sejumlah besar pengguna WordPress termasuk pereka dan pembangun web, peniaga serta penulis blog dari seantero dunia. 

Perkongsian merangkumi topik pembangunan laman web, penulisan blog, SEO, pemasaran dan banyak lagi. 

Bandar Cebu

Tentang Bandar Cebu, Cebu merupakan salah satu lokasi pelancongan yang terkenal terutamanya bagi warga Korea. Antara sebab ramai warga Korea di Cebu adalah kos pembelajaran Bahasa Inggeris yang jauh lebih murah berbanding negara Eropah. Selain itu, Cebu juga merupakan kawasan tropika yang terdekat dengan Korea. Oleh sebab itu, banyak produk Korea dipasarkan di Cebu termasuk ais krim Korea (Binggrae) yang banyak dijual di gerai-gerai dan pusat membeli belah. 

Mata wang Filipina lebih rendah dari Malaysia iaitu 100 Peso Filipina bersamaan dengan 8 Ringgit Malaysia dan Cebu terkenal sebagai bandar termampu kedua di Filipina.

Perkara yang menarik perhatian di Cebu;  

Belajar membina Website hebat menggunakan WordPress

Dapatkan diskaun masa terhad 10% dengan pembelian secara online untuk kursus seterusnya. Gunakan kupon WPMEET. Sah sehingga 30 Jun 2019.

Kongsi artikel ini:

Facebook
Twitter