Dapatkan berita terkini dari kami!

Langgan newsletter kami dan dapatkan pemberitahuan dan kekal update.

Kursus akan datang

SEO WordPress Berkuasa Tinggi

WordPress adalah Sistem Pengurusan Pembangunan (CMS) sumber terbuka . Ia menyediakan cara untuk menstruktur, mengurus dan menerbitkan laman web walaupun anda tidak mempunyai asas HTML.

WordPress memastikan kod yang dihasilkan mengikut amalan terbaik SEO. WordPress menjadikan amalan terbaik SEO mudah untuk digunakan. Walaupun anda seorang yang baru dengan SEO, anda boleh mengoptimumkan laman web anda  untuk kedududkan yang lebih tinggi di Kedudukan Google.

Kami mempunyai pelbagai langkah yang anda  boleh gunakan untuk mengoptimumkan SEO WordPress anda dengan betul.

Kebolehlihatan (Site's Visibility)

Jika laman web anda tidak muncul dalam hasil carian, maka perkara pertama yang anda perlu lakukan adalah memastikan pilihan ini tidak di 'unchecked'.

Menggunakan Mesra SEO (SEF)

anda perlu melawat halaman tetapan » halaman Permalinks . Pilih pilihan 'post name' dan klik pada butang 'Simpan' untuk menyimpan tetapan anda.

Plugin Yoast SEO

Yoast SEO adalah plugin paling lengkap WordPress . Ia mengendalikan pengoptimuman teknikal laman web anda dan membantu mengoptimumkan kandungan laman web anda.

Yoast SEO Plugin
Mengoptimumkan laman termuat (Site Loading)

Prestasi adalah penting untuk SEO. Anda benar-benar perlu menggunakan satu daripada caching plugin untuk melakukan caching halaman. WordPress mempunyai pelbagai plugin untuk anda melakukannya tanpa sebarang konfigurasi teknikal. terutamanya kerja-kerja luar daripada kotak.

Kongsi artikel ini:

Facebook
Twitter