Dapatkan berita terkini dari kami!

Langgan newsletter kami dan dapatkan pemberitahuan dan kekal update.

Kursus akan datang

Malaysia Open Source Conference 2017 (MOSCMY 2017)

Malaysia Open Source Conference 2017 (MOSCMY 2017) akan diadakan pada 17 Mei 2017 hingga 19 Mei 2017 di Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi, Selangor. MOSCMY adalah “Teh Tarik Session” yang terbesar untuk komuniti sumber terbuka di Malaysia. Acara ini mengumpulkan CEO dan pemimpin, vendor, perunding, persatuan dan pengawal atur dari Malaysia dan di seluruh dunia untuk menangani cabaran bersama dan berkongsi maklumat mengenai Perisian Sumber Terbuka. Tema MOSCMY 2017 adalah “Sumber Terbuka dalam Perkhidmatan Kewangan” untuk meneroka perisian dan teknologi Sumber Terbuka di persekitaran Perusahaan yang akan digunakan di seluruh dunia.

Tarikh: 17-19 May 2017 (Rabu hingga Jumaat)
Masa: 9am hingga 5pm
Tempat: Fakulti Sains Maklumat & Teknologi, Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi, Selangor.

Terdapat perbincangan dan tutorial, pertandingan, booth pameran, dan sesi perbincangan di MOSC MY 2017. Tenaga pengajar MU DOT MY PLT, Encik Sam Suresh, adalah salah seorang penceramah di MOSCMY 2017. Beliau akan menyampaikan topik yang bertajuk ” Sumber Terbuka Smart Home anda” yang membincangkan tentang bagaimana anda boleh menggunakan alat sumber Terbuka untuk menukar rumah anda ke Smart Home yang boleh berhubung dan menonjolkan evolusi teknologi dan kepentingan sumber terbuka. Satu lagi topik bertajuk “Menggunakan CMS untuk Portal Web” yang akan mengetengahkan kelebihan menggunakan Joomla! atau WordPress untuk portal web telah dikemukakan.

Bagi mereka yang berminat boleh mula mendaftar di pautan di bawah.

Pendaftaran peserta: https://moscmy2017.eventbrite.com

Setiap tiket adalah RM360. Pembayaran secara PayPal, pendaftaran melalui Pesanan Kerajaan (LO) atau bayaran melalui cek adalah diterima. Pembayaran secara offline bole dilakukan sekiranya anda tidak boleh menggunakan PayPal Payment Gateway.

Daftar diri anda dengan klik “Dapatkan Tiket” dan pilih jenis tiket dan kemudian Checkout.

Isikan detail anda dan klik “Pilihan Pembayaran Lain-lain” dan butang “Hantar invois” di bahagian bawah halaman.

Anda boleh emailkan kepada registration@mosc.my dan CC moscmy@gmail.com untuk pertanyaan lanjut.

Kongsi artikel ini:

Facebook
Twitter