Dapatkan berita terkini dari kami!

Langgan newsletter kami dan dapatkan pemberitahuan dan kekal update.

Kursus akan datang

Recap Persidangan Google Webmaster

webmaster google conference stacie chan

Webmaster Conference Kuala Lumpur dianjurkan oleh Google pada 2 Ogos 2019. Ini adalah Persidangan Google Webmaster pertama yang diadakan di Kuala Lumpur. Acara ini menumpukan kepada prestasi laman web di Google Search. Acara ini dihoskan oleh pasukan Google Search, selain dihadiri oleh pemilik laman web, pemasar digital, pemaju laman web dan pakar SEO.

Perkongsian

Googlers dan pakar industri berkongsi banyak amalan terbaik SEO, persepsi pembetulan pada penggunaan SEO tulen, memperluas pandangan tentang bagaimana mencapai kecemerlangan dalam dunia carian organik ini!

Dari persidangan ini, para peserta diberikan maklumat terkini mengenai Carian Google, mengambil bahagian dalam perbincangan mengenai amalan terbaik pengoptimuman tapak web, dan mempelajari bagaimana mereka boleh meningkatkan prestasi laman web mereka dalam Carian dari pakar industri dan pasukan Carian Google.

Banyak aktiviti dijalankan sepanjang sesi perbincangan. Ceramah itu bermula dengan sambungan kenalan dan bangunan komuniti, di mana peserta perlu merekrut 10 kawan baru untuk menebus swag mereka dari Google!

Terdapat juga sesi kuiz mengenai ceramah yang telah diberikan. Peserta dengan jawapan yang paling betul mendapat thermo flask Google edisi terhad.

Perbincangan Panel

Selain perkongsian panel, terdapat juga perbincangan panel antara pakar Googler dan pakar industri yang berjalan dengan sangat interaktif. Topik dibincangkan berdasarkan membangunkan laman web yang hebat dan meningkatkan prestasi laman web dalam Carian Google.

Persidangan Webmaster Google juga menyediakan peserta dengan beberapa barang yang menarik! Terdapat topi, totebag, set alat makan dan thermo flask edisi terhad.

Terdapat lebih daripada 200 slide yang ditangkap semasa acara tersebut. Jangan ragu-ragu untuk membaca kandungan topik Persidangan Webmaster Google!

Jika anda masih tidak dapat memahami apa yang mereka kongsi semasa acara tersebut, jangan risau. Anda boleh menghadiri Kursus SEO kami dan mendapatkan pemahaman yang jelas tentang asas-asas SEO, alat utama yang digunakan oleh pakar SEO dan amalan terbaik pembangunan web.

Google Partner

Untuk pengatahuan anda, pengasas bersama kami ada mempromosikan acara itu dengan kod kupon unik ‘SAMBOT’ untuk mendaftar tiket anda secara percuma. Jika anda terlepas, ikuti halaman Facebook dan Twitter kami untuk mendapat kemas kini dan notification untuk acara akan datang.

Belajar SEO untuk meningkatkan prestasi laman web anda

Daftar untuk Kursus SEO dan dapatkan diskaun 10% dengan menggunakan kupon COMEBACK. Sah sehingga 31 Dec 2019.

Kongsi artikel ini:

Facebook
Twitter