Dapatkan berita terkini dari kami!

Langgan newsletter kami dan dapatkan pemberitahuan dan kekal update.

Kursus akan datang

Kenapa eLearning penting untuk Perniagaan?

Elearning adalah pembelajaran menggunakan teknologi elektronik untuk mengakses kurikulum pendidikan di luar bilik darjah.

Terdapat banyak istilah yang digunakan untuk menggambarkan pembelajaran yang disampaikan secara online, melalui internet, dari Pendidikan Jarak Jauh, sehingga ke pembelajaran elektronik berkomputer, pembelajaran dalam talian, pembelajaran internet dan banyak lagi. Kami mendefinisikan eLearning sebagai kursus yang disampaikan secara khusus melalui internet ke suatu tempat selain daripada kelas di mana profesor mengajar.

mu.my.eLearning

Hampir semua orang tahu bahawa akses yang mudah untuk pembelajaran adalah salah satu kelebihan utama eLearning dalam persekitaran perniagaan korporat. Elearning merujuk kepada pembelajaran online, penyampaian pembelajaran dan latihan melalui sumber digital. Walaupun latihan online berdasarkan pembelajaran formal, ia disampaikan melalui peranti elektronik seperti komputer, tablet dan telefon pintar. Perniagaan kini melatih dan mendidik secara tetap untuk terus berdaya saing dalam industri cutthroat. Latihan online membantu dalam aspek ini dengan menyediakan alat yang efektif dan berpatutan untuk belajar bila-bila masa.

Berikut adalah 8 sebab utama mengapa eLearning penting untuk perniagaan:

1. Meningkatkan Produktiviti dan Prestasi Kerja

Pekerja yang terlibat dalam perniagaan dapat meningkatkan produktiviti dan prestasi kerja melalui latihan online interaktif. Latihan online ini termasuk video, imej dan audio membolehkan para pekerja mewujudkan persekitaran pembelajaran yang mendalam dan berkesan yang memotivasi dan meningkatkan penglibatan pekerja. Pekerja menghargai apabila mereka boleh mengambil bahagian dalam latihan dengan kemudahan mereka.

2. Peningkatan Pengekalan Pengetahuan 

Memberi akses kepada senario, permainan dan penilaian berasaskan realiti, membolehkan pekerja memproses maklumat dengan lebih berkesan.

3. Kurangkan Perolehan Pekerja

Elearning direka untuk melengkapkan pekerja dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk membuat peningkatan dalam karier khusus mereka dan dalam organisasi. Menggunakan eLearning mencapai pelbagai objektif seperti meningkatkan motivasi dan meningkatkan penglibatan dengan menanamkan keyakinan diri yang lebih tinggi terhadap pekerja.

4. Menawarkan Kebolehan Mengakses dan Keterampilan

Elearning berkesan kerana semua maklumat latihan yang berkaitan disimpan di cloud dan pekerja boleh mengakses sumber latihan ini 24/7 dari semua jenis peranti elektronik. Pengalaman pembelajaran melalui penggunaan video dan persembahan slide interaktif lebih menyeronokkan yang membantu para kakitangan mengekalkan pengetahuan yang mereka perolehi.

5. Memberi peluang kepada pekerja untuk belajar mengikut pace mereka sendiri

Memberikan peluang untuk memperoleh dan menyerap sepenuhnya apa yang diajar sebelum mereka bergerak dalam kursus latihan dalam talian.

6. Kemas kini latihan dengan cepat dan mudah

Pengemaskini adalah mudah dan ringkas berpandukan dasar syarikat mengemaskini dan pemberitahuan kepada kakitangan tentang perubahan, boleh melakukannya tanpa perlu menulis manual atau panduan rujukan dicetak.

7. Mengurangkan Kos Kursus

Salah satu kepentingan e-learning untuk perniagaan adalah ia sebenarnya mengurangkan kos latihan. Semua maklumat boleh didapati dalam platform latihan online. Oleh kerana latihan dalam talian menjadi lebih popular dalam bidang latihan pekerja, manfaat Sistem Pengurusan Pembelajaran berasaskan cloud menjadi faktor untuk perniagaan memerlukan kaedah latihan yang kos efektif dan fleksibel.

 

8. Memudahkan Akses Maklumat

Elearning membantu mengambil kertas daripada persamaan semua sekali. Bahan E-learning disimpan online supaya pekerja dapat mengakses sumber penting setiap kali mereka menghadapi keadaan yang sukar. Ini penting kerana perniagaan yang menggunakan teknologi latihan online mencapai peningkatan 18% dalam kepuasan kerja. Dengan kekuatan latihan online dapat memastikan pekerja mempunyai pengetahuan dan alat untuk memenuhi keperluan pelanggan. Latihan online juga meningkatkan kelebihan daya saing supaya pekerja sentiasa mengetahui perkembangan industri sepanjang masa.

Demo On-Site Percuma Di eLearning

[fc id=’7′][/fc]

Menurut statistik IBM, eLearning boleh meningkatkan produktiviti sebanyak 50%. Dengan menggunakan perisian pembelajaran dalam talian, anda akan memberikan para pekerja anda peluang yang luar biasa untuk terlibat dalam kursus latihan mereka pada bila-bila masa yang mudah (di rumah, semasa waktu bekerja di tempat kerja, atau di mana sahaja). Ini akan membolehkan mereka cepat faham semua yang mereka perlukan untuk belajar, dan latihan mereka tidak akan bertentangan dengan tugas harian teras mereka.

Oleh itu, ModernLMS membantu menguruskan aktiviti pembelajaran dan kecekapan organisasi. Ia membolehkan anda memuat kandungan (kursus, ujian, sumber), menentukan siapa yang menerima apa kandungan dan trek dan laporan penggunaannya. Sama ada anda berhadapan dengan isu pematuhan, pensijilan, keengganan risiko atau keperluan untuk mempercepatkan perniagaan anda untuk mengekalkan kelebihan daya saing anda, pasukan kami bersedia untuk mendengar dan membangunkan penyelesaian pembelajaran berasaskan web strategik peringkat tinggi untuk menyokong sebarang inisiatif.

Kongsi artikel ini:

Facebook
Twitter